İç Mekan Tasarımı Programı Genel Bilgiler

Okulda bulunan 14 adet 80 kişilik anfiden ikisi bölümlere tahsis edilerek teorik derslerin işlenmesi sağlanmaktadır. (100 m2)

50 çizim masasının bulunduğu iki adet çizim salonu mevcuttur. (150 m2)

İç Mekan tasarımı programında, diğer programlarda olduğu gibi Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları ve Yabancı Dil dersleri uzaktan eğitim yöntemiyle verilecektir. Teorik dersler 80 kişilik amfi salonunda, teknik resim, konut ve iş yeri tasarımı gibi tasarım uygulamaları çizim salonlarında verilecektir. Sınıflarda projektör, bilgisayar ve internet bağlantısı kesintisiz olarak bulunmaktadır. Çizim salonlarında çizim gereçleri, standartlara uygun ayarlanabilir çizim masaları, projektör, bilgisayar ve internet bağlantısı mevcuttur.

Yüksekokulda bilgisayar destekli tasarım ve üretim ile ilgili güncel tasarım programlarının bulunduğu iki adet 40 kişilik bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Programın bilgisayarlı tasarım dersleri bu laboratuvarlarda işlenecektir.

Programda yer alan maket uygulaması, ürün prototipi geliştirme gibi uygulamaya yönelik dersler için mobilya atölyesi ve üst yüzey işlemleri atölyesi ile mobilya CNC laboratuvarı kullanılacaktır.

• Mobilya atölyesi 500 m2. 40 öğrenci aynı anda çalışabilir.
  • Üst Yüzey işlemleri atölyesi 200 m2.  40 öğrenci aynı anda çalışabilir.
  • CNC ve el işleri atölyesi 200 m2. 40 öğrencinin çalışabileceği tezgâh, el aletleri donanımına sahiptir.

Teknik Bilimler MYO da tasarım için kullanılan 40 bilgisayarlı iki laboratuvar bulunmaktadır. Bilgisayarlarda;

AutoCAD : İki boyutlu ve üç boyutlu tasarım

3D Max: Yapılan tasarımların görselleştirilmesi yapılmaktadır.

Inventor: Katı modelleme, model simülasyonu yapılabilmektedir.

Solidworks: Katı Modelleme ve model simülasyonu yapılabilmektedir.

AlfaCAM: program dili Türkçe olup tasarımın CNC kodlamasını yapmaktadır.

MasterCAM: Program dili İngilizce olup tasarımın CNC kodlamasını yapmaktadır.

Adeko17: Hazır mutfak ve mekân tasarım programı. Program dili Türkçedir.

Mevcut programların tamamı üniversite tarafından alınmış olup, belirli aralıklarla güncellenmektedir. Adeko 17 programı firma tarafından eğitim versiyonu olarak gönderilmiş olup, 50 bilgisayar lisansı vardır.

Mevcut programlar tasarım ve üretim için sektörün en çok kullandığı programlardır. İhtiyaç olması durumunda üniversite desteği ile programlar yenilenmektedir.

Yüksekokulumuz 400 m2 alana sahip kafeterya ile öğrencilerine sosyal alan sağlamaktadır. Bununla birlikte Rektörlük kampüsü içerisinde yer alan tüm fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin yararlandığı tüm salon sporlarının yapılabildiği kapalı spor salonu, halı sahalar ve tenis kortu öğrencilere spor yapma imkanı ve açık kafeler ile sosyal imkanlar sunmaktadır. Öğrenci yemekhanesi de aynı kampüste yer almakta olup, öğlen ve akşamları hizmet vermektedir. Ayrıca mevcut kampüste kafeterya, koşu parkuru ve serbest spor aletlerinin yer aldığı Kültür Park tesisleri ile yeteri kadar yeşil alanları, iki banka şubesi ve diğer bankaların ATM’leri tüm öğrencilerin yaralanabilmesi için üniversitemiz tarafından hizmete sunulmuştur.