Genel Bilgi

MEKATRONİK PROGRAMI

GENEL BİLGİ

*En basit bir sıcaklık kontrolünden, robotik ve uzay teknolojisine kadar bütün endüstriyel alanlardaki yeniliklerin tanıtımı, öğretilmesi ve bizzat kendi elleriyle imalat, bakım ve onarım yapabilme kabiliyetinin verilmesi bölümün temel amaçlarındandır.

*Mezun olan öğrenciler; ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ - MEKATRONİK programını tamamlamış TEKNİKER ünvanını almaktadırlar.

*Çok geniş bir alanda eğitim ve öğretim gördüklerinden başta Tekstil, Şeker ve Çimento fabrikaları olmak üzere her türlü endüstride rahatça istihdam edilebilir ve buralara da çok çabuk uyum sağlayabilirler.

*Şu ana kadar mezun olup DGS sınavında başarılı olan çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlar;

*Elektrik-Elektronik, Kontrol ve Makine Mühendislikleri ile Elektrik, Elektronik ve Makina Öğretmenliği

bölümlerini kazanmıştır.