Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

Makine programı ve Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı olmak üzre iki programadan oluşmaktadır. Makie Programının 1.ve 2. Öğretimi Makine Resim ve Konstrüksiyon Programının 1. öğretiminde eğitim ve öğretim devam etmektedir.

MAKİNE PROGRAMI

1992 yılında YÖK-DÜNYA bankası katkılarıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Mezunlar piyasada Makine Teknikeri unvanı ile çalışabilmektedirler. Sürücü kurslarında öğretmen olarak görev alabilmekteler. İnşaat firmalarında ise mekanik kontrolörü olarak istihdam edilmektedirler.

Lisans tamamlamaya devam etmek isteyen öğrenciler ise DGS ile Teknoloji Fakültelerinin; Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği; Mühendislik Fakültelerin Makine, Metalürji, Ziraat Makineleri, Gemi Makineleri, Mekatronik Mühendisliği gibi bölümlere girebilmektedirler.

Makine programının amacı teknolojik gelişmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi almış, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve standartları kullanabilen, mesleki problemleri çözebilecek bilgi ve beceriye sahip Mühendis ve Usta arasındaki ilişkiyi düzenleyen nitelikli, kalifiye eleman yetiştirmektir

MAKİNE RESİM VE KONSTRÜKSİYON PROGRAMI

Makine Resim ve Konstrüksiyon programı 2009-2010 eğitim öğretim yılında açılmış ve eğitime başlamıştır. Dersler ağırlıklı olarak Teknik ve Meslek Resim, AUTOCAD olmak üzere makine programında okutulan dersler verilmektedir. Mezunlar makine programından mezun olan makine teknikerlerinin çalışabildikleri tüm alanlarda çalışabilmektedir. Ağırlıklı olarak ise mühendislik bürolarında istihdam edilmektedirler.

Lisans tamamlamaya devam etmek isteyen öğrenciler ise DGS ile Teknoloji Fakültelerinin, Makine Mühendisliği, İmlat Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Müğendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Mühendislik Fakültelerinde ise Makine, Metalürji, Ziraat Makineleri, Gemi Makineleri, Mekatronik Mühendisliği gibi bölümlere girebilmektedirler.

Programının amacı teknolojik gelişmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi almış, uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve standartları bilen, kullanabilen ve bilgisayarda iyi derecede çizebilen, mesleki problemleri çözebilecek bilgi ve beceriye sahip Mühendis ve Usta arasındaki ilişkiyi düzenleyen nitelikli, kalifiye eleman yetiştirmektir.