GENEL BİLGİ

Ülkemiz üretiminin ve ekonomisinin en temel ürünlerinden biri olan tekstil, tüm boyutları ile bir gelişme içerisinde olup dış dünya ile rekabet edebileceğimiz alanlardan biri konumundadır. Gelecekte de tekstil ülkemiz için en önemli sanayi kollarından biri olacaktır. Tekstil sanayiinin ihtiyaç duyduğu kuramsal ve uygulamalı bilgilerle donatılmış ara eleman ihtiyacını giderecek mezunlar, programı tamamlayınca tekstil teknikeri unvanına sahip olurlar. Böylece tekstil konusunda genel bilgilere sahip olan teknikerler, tekstil maddeleri ile ana makineleri tanırlar. Ayrıca dokuma, iplik, örme, triko, terbiye, konfeksiyon ve kalite kontrol konularında mevcut teknolojilerin ve işlemlerin neler olduğunu, nasıl yapıldığını bilirler. Mesleki ve Teknik Orta ve Yüksek Öğretim Kurumları arasında Program Bütünlüğünün ve Devamlılığının Sağlanması Projesi kapsamında Yüksekokulumuzda II. Öğretimde 2002-2003 yılından başlayarak Tekstil Programı’na öğrenci alınmaya başlanmıştır.