Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci ile öğretime başlayan, önlisans düzeyinde 120  AKTS kredisinden oluşan 2 yıllık bir programdır.

Okulumuz ve programımız hakkında güncel bilgiler ve çalışmalar için facebook sayfamızı ziyaret edebilrisiniz.

Radyo ve Televizyon Programcılığı eğitimi alan ön lisans mezunlarının almış olduğu eğitim, yüksek düzeyde meslek becerisine sahip olmayı temin edecek, ileri teknoloji ve enformasyon teknolojilerindeki çağdaş eğilimleri bilmeyi sağlayacaktır.

Mezunlar üretim ve satış sonrası hizmet sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını karşılayabilecek veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek niteliklere sahip olur. Yönetmen yardımcılığı, yapım asistanlığı, senaryo  ve metin yazarlığı, muhabirlik, kameramanlık yapabilmekte ses ve ışık sorumlusu olarak kamu ile özel radyo ve televizyonlarda iş bulabilmektedirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı ile Türkiye’deki bütün iletişim fakültelerine geçiş yapabilmektedir.

Misyonumuz;Radyo ve Televizyon Programcılığı programı Öğrencilerin kullanmaları gereken araç gereç hakkında kuramsal ve uygulamalı olarak temel yetenekler kazandırmak, bilinmesi gerekli genel kültür konularını anlatmak, ekip içinde işbölümü temelinde çalışma alışkanlığı kazandırmak, çalışma alanıyla ilgili hukuksal ve ahlaki bilgiler vermektir.

Vizyonumuz; sahip olduğu teknik bilgiler, etik değerler, genel kültür ve yasalara ilişkin bilgilerle, basın yayın sektöründe meslektaşları arasında sivrilen, aranan, etkin profesyoneller yetiştiren bir program haline gelmektir.

Staj İçin İşyeri Seçim kuralları için tıklayınız.

Staj defteri veya raporu yazım kuralları için tıklayınız.