Mobilya ve Dekorasyon Programı

Mobilya ve Dekorasyon Programı 2002 yılında kurulmuştur. Bünyesinde 3 adet akademik personel bulundurmaktadır. Programdaki öğrenci sayısı yaklaşık 75'dir. Programda modern eğitimin tüm imkânları kullanarak, öğrencilere ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışılmaktadır. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler “Mobilya ve Dekorasyon Teknikeri” unvanını kazanmaktadır. Programdan mezun olan öğrenciler mobilya ve dekorasyon sektöründe tasarım, planlama, üretim, kalite kontrol ve pazarlama alanlarında ve kamuda meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

Ön lisans programını başarı ile bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde geçiş yapabilecekleri lisans programları;
  • Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği
  • Endüstri Tasarımı
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı
  • Endüstriyel Tasarım
  • İç Mimarlık
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
  • İmalat Mühendisliği
  • Orman Endüstrisi Mühendisliği
  • Orman Mühendisliği

Mobilya ve Dekorasyon Programı bünyesinde ön lisans eğitim faaliyetleri için kullanılan CAD/CAM Laboratuvarı, Üstyüzey İşlemleri Atölyesi, Ahşap Süsleme Atölyesi ve Mobilya İmalat İşlemleri Atölyesi mevcuttur.

MobAtölye.jpg